Düzce Güzel Sanatlar Liseis’nde düzenlenen ilk toplantıya merkezdeki ortaokulların resim öğretmenleri katıldı. Toplantı açılış konuşmasında Okul Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit,okul hakkında genel bilgiler vererek , okulu tanıttı. Gelen öğretmenlere teşekkür eden Yavuzyiğit, ortaokuldan liseye geçişte yetenekli öğrencilerin yönlendirilmesi talebinde bulundu.

Öğretmenlerin görüşlerini not alarak , bunlardan faydalanacağını ifade etti

Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin de katıldı .Turan Şahin konuşmasında ,sanat ve mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı .Ülkenin geleceğinin bu iki alanda olduğunu belirten Şahin, güzel sanatlar lisesinin diğer okullarla arasında yakın işbirliğinin olmasının öneminden bahsetti. Şahin'in konuşmasından sonra öğretmenler Şahin’e sorular sorarak , görüşleri bildirdiler. Şahin öğretmenlerden gelen sorulara cevap verdi. Öğretmenlerin görüşlerini not alarak , bunlardan faydalanacağını ifade etti.



Öğretmenlerden gelen en önemli isteğin, okulun depremden sonra üst katın alındığı ,ilkokuldan güzel sanatlara dönüştürüldüğü dolayısıyla güzel sanatlar konseptine uygun olmadığı, okulun yerinin Güzel Sanatlar misyonuna uymadığı yönünde oldu. Şahin, bu istek üzerine bunun farkında olduklarını ,şu anda yeni bir projenin olmadığını, var olan okul projelerinin bitirilmesi için uğraşıldığını ancak hayır seven birisini olduğunda yeni bir projenin olabileceğini ifade etti.

Program okulun resim bölümü öğretmenlerinin, misafir öğretmenlere okulu gezdirmesiyle devam etti. Programa katılan resim öğretmenleri, böyle bir programın yapılmasından çok memnun olduklarını belirterek okul idaresine teşekkür ettiler.

Haber: S. AYAN