Başkanlığını Mustafa Alperen Latifoğlu’nun yaptığı Düzce Üniversitesi Rize Kültür ve Yaşatma Topluluğu Rize’yi ve kültürünü aktif bir şekilde tanıtıyor. Türkiye’de huzurun simgesi şehirlerden olan Rize’nin kültürünü farklı kültürlerden insanlara yaymak ve tanıtmak aynı zamanda bir çatı altında buluşmak hedefiyle yola çıkan topluluk üyesi gençler, birlikte neşe ve eğlence dolu etkinliklere imza atarak hafızalarda iz bıraktı.


 
Latifoğlu, kendilerine destek veren ve öğrencisi olmaktan gurur duydukları Düzce Üniversitesine teşekkür ederek, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci başta olmak üzere Düzce’de yaşayan Rizeli vatandaşlara katkılarından dolayı duydukları minnettarlık duygusunu ifade etti.




 
Düzce Üniversitesinin Konuralp’te yer alan Beçi Yörükler yerleşkesinde Karadeniz’in yöresel enstrümanı kemençe ve tulumla düzenlediği etkinlikler, konserler, Rize’nin tanıtımı ve mısır ekmeği ile muhlama ikramları, Anıtpark Meydanındaki yöresel halk oyunu gibi renkli organizasyonlar gerçekleştiren üniversiteli öğrenciler topluluk olarak önemli çalışmalar yapmaya devam edecek.