‘İki Rektör bir arada’

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Düzce Üniversitesi yönetimi ve, Stavropol State Pedagogical Institute Rektörü Prof. Dr. Maria Viktorovn bünyesinde yürütülen uluslararası ikili iş birlikleri ve değişim programları dahilinde gerçekleştirilen törende, Mevlana Programı ve MoU protokolünü; Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar imzalarken, Stavropol State Pedagogical Institute adına ise Rektör Prof. Dr. Maria Viktorovna imzaladı.

’İki ülke, ortak hedef’

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi – Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü ile Rusya Federasyonu Stavropol State Pedagogical Institute) iş birliğiyle "Rusça Öğretme Modeli" tanıtım semineri kapsamında Düzce Üniversitesi’ne gelen Rektör Prof. Dr. Maria Viktorovna Smagina, Düzce Üniversitesi ile değişim programları kapsamında protokollere imza atarak, iki üniversite arasındaki ilişkilerin de iyiye gitmesine olanak verdi.

Protokol; tarafların amaç ve hedeflerini açıkça belirtmesine imkan sağlarken, gelecekte iki üniversitenin de yapmak istedikleri ortaklıklar ve uluslararasılaşma çalışmalarına da zemin hazırlıyor.

Düzce Üniversitesi, Stavropol State Pedagogical Institute ile imzaladığı protokollerle Rusya Federasyonu üniversiteleri ile yapılan ortaklıklarına bir yenisini daha ekleyerek, uluslararasılaşma kapsamında iş birliklerini günden güne daha da arttırmaya devam ediyor.