Düzce’de uyguladığı eğitim modelleriyle özel eğitime yeni bir soluk getiren Düzce Safir Koleji, yaptığı işbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kez Düzce’nin köklü meslek kuruluşlarından olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalandı. Düzce Safir Koleji Kurucu Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin tarafından imzaların atılması sonrası basına açıklamalarda bulunuldu.
 
En önemli işlerinin eğitim olduğunu belirten Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, “Safir Koleji olarak kısa zamanda çok düzgün işler yaptınız, yeni tesisler kazandırdınız. Düzce olarak  en önemli işimizin eğitim olduğunu biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak  fakındayız. Üniversite, Yüksek Okullarla, düz liselerle eğitim anlamında çok projelerimiz var.” dedi.
 
“Çocuklar İngilizce’yi daha güzel konuşacak”
 
Safir Koleji Kurucu Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin ise şöyle konuştu:
“Düzce Valiliği, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve benzeri kurumlarla yapılan işbirliği protokolleriyle Düzce’nin eğitim ve kalkınmasına nitelikli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Düzce Üniversitesi ile uygulanan Safir Koleji Çocuk Üniversitesi etkinlikleri ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile yapılacak, eğitimde işbirliği programı ile Düzceli çocuklar İngilizce’yi akıcı konuşabilecek, yazılım ve kodlamada ustalaşacak, akademik başarıyı da üst seviyelere çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Safir Koleji’nin Düzce’de 4. yılının olduğunu ifade eden Keskin, “Kolejimiz Düzce’de 4. yılını yaşıyor. Aynı zamanda çocuklarımızın lise sınavlarına Üniversite sınavlarına hazırlanmasında büyük katkıları var. Dil eğitimine çok önem veriyoruz.” dedi.
 
Düzce’nin artık bir üniversite kenti olduğunu anımsatan Dr. Cemil Keskin, Düzce Üniversitesi ile birlikte eğitim ve kalkınma ilişkisinde bulunduklarını, eğitim oldukça o kadar kalkınma olacağını bildirdi.
 
Dr. Cemil Keskin İstanbul’daki uluslararası tecrübeleriyle Düzceli çocuklara uluslararası bir ufuk kazanacaklarını, Düzce’yi dünyanın her yerinde temsil edecek donanıma sahip çocuklar yetiştireceklerini belirtti.
 
“Sadece diploma yetmiyor”
 
Sadece diplomanın yeterli olmadığını belirten Dr. Cemil Keskin şöyle devam etti:
“Bunun yanında ek kurslarla her konuda donanımı çocuklarımıza sağlamak gerekiyor. Özel okullar ücretli hizmet veren kurumlar ve herkes özel okula çocuğunu veremeyebiliyor. Hiç problem yok biz Ticaret odamızın üyelerine sunmuş olduğumuz fırsatlarla hafta sonları ve hafta içi akşamları düzenleyeceğimiz ek ücretli veya çok cüzi ücretli olacak şekilde kursları, Ticaret Odası ile birlikte çocuklarımıza hazırlamak için bir program geliştirdik. çocuklara hizmet etmek için valiliğimizin arkasında Düzce’nin göbeğinde çok nitelikli bir tesis kurarak Düzceliler’in emrindeyiz.”
 
“Düzceliler’imize daha ileri düzeyde hizmet etmek uğraşacağız”

Düzce’nin geleceğini bir dünya perspektifi ile inşa ettiklerini söyleyen Dr. Cemil Keskin,  
“Gelecek açısından da teknik eğitime de destek vermek üzere projelerimiz var. Biraz ekonomimiz düzelsin mesleki teknik Anadolu liselerini de destekleyeceğiz. Şimdilik anaokulu İlkokul Ortaokul ve sınavlara hazırlık boyutlarıyla Düzce’mize hizmet ediyoruz. Daha sonra Melensu Park’ın yanında bulunan araziye yapacağımız kampüsle Düzceliler’imize daha ileri düzeyde hizmet etmek uğraşacağız.” şeklinde konuştu.
 
Son olarak imza töreninin ardından karşılıklı tebriklerle program sona erdi.  


Haber: S.AYDINLI