Uluslar arası BUSEF Proje Yarışmasında Dünya Birincisi olan Öncü öğrencilerine tebrikler sürüyor. Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer İle birlikte öğrencileri ziyaret ederek tebrik ettiler.

 

Öncü Koleji’ne gelerek Proje Yarışmasında Dünya Birincisi olan Çise Kızılırmak, Öznur Karslıoğlu ve 16’ıncı İnepo Çevre Olimpiyatlarında Türkiye Üçüncüsü olan Kayahan Kaya ve Aysu Kaçar’ı tebrik eden Düzce Valisi Bülent Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer projelerin tanıtımını öğrencilerin ağzından dinlediler. Vali Kılınç burada yaptığı konuşmada, Düzce’nin hızla sanayileştiğini ve bu tür projelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Daha sonra öğrencileri altınla ödüllendiren Kılınç okul yöneticilerine de teşekkür belgesi takdim etti.

 

3 Kıta, 18 ülke, 721 okul ve 1203 projenin yarıştığı BUSEF yarışmasına “Isıl Gerinime Magnetik Alan Etkilerinin Girişimle Algılanması” konulu Fizik projesi ile katılan Özel Öncü Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Çise Kızılırmak ve Öznur  Karslıoğlu dünya birincisi olmuşlardı. Öğrencilerin  Proje danışmanlığını ise 2005 yılında UNESCO ve Türkiye Fizik Vakfı tarafından yılın fizikçisi seçilen Fizik öğretmeni İhsan Metin ve Biyoloji Öğretmeni Mustafa Pirdal yapmıştı.

 

 Ayrıca, Özel Öncü İlköğretim Okulu öğrencileri Aysu Kaçar ile Kayahan Kaya,  16.İNEPO Ulusal çevre Proje Olimpiyatlarında “Çeşitli fiziksel ve kimyasal etmenlerin hücre membranı üzerindeki etkileri;” konulu projeleri ile 560 proje arasından üçüncülüğe layık görülmüş ve bronz madalya kazanmışlardı.