Uzunmustafa Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait taşınmaz üzerinde Sarsılmaz İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi katkılarıyla yaptırılacak olan 32 derslikli Anadolu Lisesi için bugün imzalar atıldı. “Sarsılmaz Aliş Anadolu Lisesi”nin yapımı ile ilgili olarak Valilik Makam Toplantı Salonu’nda Düzce Valiliği ile Sarsılmaz Firması arasında protokol imzalandı.

32 derslikli Anadolu Lisesi için protokolü imzalayan Vali Zülkif Dağlı en kısa sürede bu okulun yapımına başlanacağını söyleyerek, Sarsılmaz İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi sahibi Latif Aral Aliş’e teşekkür etti.

“18 ayda tamamlanacak”
Vali Dağlı, “Sarsılmaz İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’mizin sahibi Aral Bey ile Uzunmustafa mahallemize 32 derslikli bir Anadolu Lisesi yapmak üzere protokolü imzaladık. 18 ay süremiz var. 18 ay sonra inşallah sayın Aral Bey okulumuzu yapmak suretiyle Mili Eğitim Müdürümüze teslimini yapacak. Uzunmustafa Mahallemizde bulunan okulumuz, bildiğiniz gibi eğitimin iyi olduğu, velilerin bu işin üzerinde çok daha fazla durduğu önemli bir okulumuz, öğrencilerimizin gözlerinden de bunu anlıyoruz. Hayırlı-uğurlu olsun diyorum. Aral beye böyle bir hizmeti ilimize yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün Öğretmenler Günü olması hasebiyle de bunun ayrı bir önemi var. Bugüne denk geldi o da çok güzel bir tesadüf oldu. Yapımı da en kısa sürede başlayacağını temenni ediyoruz.”  dedi.

“Babamızın ismini yaşatmak büyük bir onur bizim için”
Düzce’ye 32 derslikli bir okul kazandıracak olan firma sahibi Latif Aral Aliş ise şöyle konuştu; “Sayın milli eğitim müdürümüzün de büyük desteği var burada. Düzce’mize aşağı-yukarı bin kişinin okuyacağı ortaokul-lise kazandırmak bize gurur kaynağı. Tabii babamızın ismini de yaşatmak büyük bir onur bizim için herkese teşekkür ederiz. Okulumuzun ismi de Sarsılmaz Aliş olacak.” dedi.

“Güzel bir yoldayız” 
Protokol töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aliş, yerli silah üretimi ile ilgili şöyle konuştu: “Bizim silahımız yerli ve milli tabii ki her şekilde büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunları gerçekleştiriyoruz. Savunma sektörünü hükümetimiz de destekliyor. Gerekli miktarlarda gerekenler yapılıyor. Güzel bir yoldayız.”  

Haber: H. GÜRSOY