2009 yılı Ortaöğretim Seviye Belirleme Sınavı'nın sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklandı. " target="_blank">http://www.haberler.com/milli-egitim-bakanligi/">Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklandı.

Bu yıl SBS'nin birincileri İstanbul, Malatya ve Ankara'dan çıktı. İkinci Isparta, üçüncüler ise Adana, Gaziantep, İstanbul ve Bursa'dan çıktı. " target="_blank">http://www.haberler.com/istanbul/">İstanbul, Malatya ve Ankara'dan çıktı. İkinci Isparta, üçüncüler ise Adana, Gaziantep, İstanbul ve Bursa'dan çıktı.

SBS'ye giren öğrencilerden 67’si bütün soruları doğru cevapladı. Sıralama ise ortaöğrenim puanları da eklenerek yapıldı.
Adaylar sonuçları bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenebilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.