Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi ve Türk Astronomi Derneği (TAD) ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen Astronomi Şenlikleri Düzce'de başladı. Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan şenliğe, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyen ve lise düzeyinde eğitim veren sosyal bilgiler ile fen bilgisi öğretmenleri katılıyor. 500 öğrenci ve 116 öğretmeni astronomi ile buluşturmak amacıyla düzenlenen şenlikte öğretmenler gök bilimi hakkındaki sunumları takip ederken, oluşturulan sistem ile uzayda gezinti yaptı.



Şenlik alanında katılımcıların beğenisine sunulan uzay bilimleri eser ve ekipmanlarından oluşan sergi de ilgi gördü. Öğrenciler BİLSEM Uçurtma Şenliği alanında, yaptıkları uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı.

Seminer hakkında gazetecilere açıklama yapan BİLSEM Müdürü Kenan Göktepe, şöyle konuştu:
"Astronomi alanında çalışan uzman hocalarımız ve uzay araştırmacılarını davet ettik. İlk günkü programımız eğitim ve sunum ile başladı. Öğretmenlerimiz astronomi alanında eğitim alırken öğrencilerimiz de oluşturulan atölyelerde uçurtma, maket uçak, güneş saati ve teleskop ile gözlem yapıyor. Akşam ise gece gözlemi olacak."

Seminerin "Gökbilim Şenliği" havasında devam ettiğini vurgulayan Göktepe, "Her şey çok iyi gidiyor. Misafirlerimiz ve burayı ziyaret eden öğrenciler gayet memnun. Sanat merkezimizin bu yılki sloganını da 'Astronomi ve Gökyüzü' olarak belirledik. Bu kapsamda çok güzel çalışmalarımızı da burada sergiliyoruz. Çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Şenlik üç gün sürecek.