15 Temmuz Darbe Girişimine karşı toplanan Düzce Üniversitesi senatosu bildiri yayınladı. Düzce Üniversitesi Rektörlük binası önünde Prof. Dr. Rektör Nigar Demircan Çakar, senato üyeleri, akademik ve idari personel şehitler adına saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Demokrasi, devletin varlığını ve bütünlüğünü hedef alarak milletin iradesini ortadan kaldırmaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki ihanet çetesinin darbe girişimine yönelik Düzce Üniversitesi olarak tepkilerini koyduklarını açıklayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Senato Bildirisini okumadan önce dikkat çeken açıklamada bulundu.

Hainleri istemiyoruz!

Halkın siyasal haklarını gasp etmek suretiyle demokrasiyi ortadan kaldırmaya, kaos çıkarmaya, devleti  bölmeye yönelik bu kalkışmaların asla başarılı olamayacağının altını çizen Çakar, “Hainleri Üniversitemizde, şehrimizde, ülkemizde istemiyoruz.”dedi.

Her Tür Bilgi, Belge Ve Desteği De Veri Kabul Edeceğiz

Çakar, “Hain paralel devlet yapılanmasının aşısı ile zehirlenmiş, şu an ise kamuflajlarını bürünerek milletimizin asil iradesinin içine karışmaya çalışan kişilerin farkında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.   Üniversitemizin içinde cuntacı vatan hainlerine destek vermiş veya vermeyi yüreğinden geçirmiş her kişiye karşı, büyük bir irade ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda her tür bilgi, belge ve desteği de veri kabul edeceğiz.  Darbeci zihniyeti gelecek nesillerin zihninden silmek için akademik düşünceye yakışır bir duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Senatomuzun menfur darbe girişimine karşı bildirisini sunuyorum."dedi.

Ardından Rektör Çakar’ın Düzce Üniversitesi Senatosu'nun 15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı okuduğu bildiride darbe girişimi “Cumhuriyet ve Demokrasiye kast edilmiş bir suikast” olarak nitelendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi büyük hasara uğratılmıştır

Çakar, tarafından okunan bildiride “Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerini, bu meş'um suikasti tertip eden subay kılıklı çeteden tenzih ederiz ve asla, o Peygamber Ocağı müesseseye mâl etmeyiz.  Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin en zor sürecinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütlerine karşı tüm vatansever mensuplarıyla kahramanca mücadele ederken, içlerindeki bu mahut çete, silah arkadaşlarına ihanet etmiş, kendilerini yetiştiren devletine ve besleyip doyuran milletine karşı darbe teşebbüsünde bulunmuştur.Ne yazık ki 1921'de Sakarya Nehrine dayanmış Yunan askerine karşı başlarında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman askerlerince korunmuş olan kutsal TBMM, milletvekillerince demokrasi nöbeti tutulan 15 Temmuz 2016 gecesinde, maalesef bu terörist çete tarafından bombalanmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi büyük hasara uğratılmıştır.”

“Düzce üniversitesi bu hadiseden çıkardığı derslerle gençlere rehberlik edecektir.”

Düzce Üniversitesi Senatosu'nun 15 Temmuz Darbe Girişimi bildirisinde ‘ne yazık ki’ denilerek darbe girişimin ülkeye verdiği maddi ve manevi zararlara dikkat çekildi. Bildiri şu ifadelerle tamamlandı:

“Düzce Üniversitesi, dün olduğu gibi bugün de yarın da Türk Milletinin varoluşunu sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, seçilmiş meclisinin ve seçilmiş Cumhurbaşkanının yanında, aklıyla, bilgisiyle, vicdanıyla her zaman yer almış ve yer alacaktır. Düzce Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin bütün birimleri içinde olduğu gibi, Cumhuriyete ve Demokrasimize kasteden bu mahut paralel zihniyet ile Üniversitemizde mücadele etmeye devam edecektir. Düzce Üniversitesi, Millî birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına yetiştireceğimiz gençlerimize bu hadiseden çıkardığı derslerle rehberlik edecektir.”

Haber;s.kaşkır