2015-2016 eğitim ve öğretim tamamlandı. Düzce yaklaşık 67 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Notlara yüksek olan öğrenciler karnelerini sevinçle aldı.Aziziye İlk ve Ortaokulu’nda Vali Ali Fidan’ın katılımıyla karne dağıtım töreni gerçekleşti. Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve şube müdürleri ile öğrencilere hem karnelerini dağıttı hem de çeşitli hediyeler verdi.  Protokol üyeleri ilk kez karne heyecanı yaşayan öğrencilerle sohbet ederek sevincine ortak oldu, birlikte fotoğraf çektirdi.

Başarının anahtarı: sağlıklı iletişim!

Öğrenci ve velilerin sevincini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ali Fidan, öğretmen, öğrenci ve velileri tebrik ederek sözlerine başladı.

Vali Fidan, “ yoğun bir eğitim öğretim dönemi sonunda artık tatil başlıyor. Eğitimde başarı okul idaresi, veli, öğretmen ve öğrenci arasında sağlıklı iletişimin kurulmasıyla sağlanıyor. Biz de elimizde bu ilişkiyi kurarak eğitimin seviyesini yükseltmek için gayret gösteriyoruz. Ben bir sezon boyunca gayretle çalışan idarecilerimize, öğretmenlerimiz velileri tebrik ediyorum. Hayırlı bir tatil dönemi diliyorum. İnşallah yeni döneme başlıyoruz. Tatil, çocuklarımızın dinlemesi için ayrılmış dönem. Bol bol dinlenip oyun oynayacaklar.” dedi.

Nedenlerini araştırsınlar!

Vali Ali Fidan, velilere de seslendi: “Velilerimizden özellikle rica ediyorum. Çocuklarımızın karnelerini anlayışla karşılasınlar. Varsa olası bir başarısızlık bunun nedenlerini araştırsınlar. Ben sadece karne başarısını dikkate alınmamasını genel olarak çocuğun durumunun değerlendirilmesini istiyorum.”

“Eğitim öğretim yılı değerlendirmesini şimdi yapacağız”

Eğitim öğretim yılının sorunsuz tamamlandığını ifade eden Vali Ali Fidan,  gelecek yılla ilgili de hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Fidan, “Kazasız, belasız herhangi bir önemli sorunla karşılaşmadan iyi bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Eğitim öğretim yılı değerlendirmesini şimdi yapacağız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bütün hazırlıklar yapıldı. İhtiyaç duyan okullardan bakımları başlayacak. Hazırlıklarımız yapıldı. İnşallah gelecek yıl, okullarımızın fiziksel mekan açıdan başarıya odaklı projeler açısından çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu. 

haber;S.KAŞKIR