Acıbadem hastanesi ve Düzce Özel Öncü Eğitim Kurumları işbirliği ile “sınav stresini nasıl azaltabiliriz” konulu sağlık söyleşisinde öğretmenler ve veliler bir araya geldi.

 

Öncü Egemen konferans salonunda, bir araya gelen öğretmen ve veliler, uzman psikolog Dilara Kızılçay’ın konuşmacı olarak katıldığı, öğrenci ve velilerin sınava hazırlıkta son aşamaya gelinen bu dönemde oluşabilecek sınav kaygısını en aza nasıl indirilebilir sorusuna cevap aradılar. Söyleşide, Kızılçay, OKS sınavında problem yaşayan bir öğrencinin ÖSS sınavında da problem yaşayabildiğini, bunun bir davranış kalıbı olarak algılanıp ona göre davranılması gerektiğini vurgulayan konuşmasına soru cevap şeklinde devam etti. 

 

Kızılçay ayrıca, ergenlik bitim yaşının sanılanın aksine 15–16 değil 22 yaş olduğunu, bu durumda çocukların ergenlik sorunlarıyla uğraşırken bir yanda da iki tana hayatları için önem taşıyan sınavla mücadele ettiklerini belirterek, Ailelerden çocuklarının başarılarını desteklemelerini istedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Kızılçay, öğrenme konusunda tek bir şablon üzerinde gitmenin bir faydası olmayacağını aksine her öğrencinin konuyu kavrama ve ders çalışma modelinin farklı olduğunu ifade ederek, eğitimcilere farklı modeller konusunda örnekler verdi.