Bu yıl eğitime yeni başlayan öğrenciler sabah okula geldiklerinde sıralarında sadece kitap bulmadılar. Her sırada öğrencilere verilecek kitapların yanı sıra Başbakan’dan gelen mektup da vardı.
Öğrencilerin sırasına kitaplar “Eğitim Barıştır” yazılı poşetler içerisinde bırakıldı. Poşetlerin üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı mektup da vardı.
Başbakan mektubunda öğrencilere, “Bizler sizleri geleceğimiz olarak, bu ülkenin yarınları olarak görüyoruz” diye sesleniyor. “Türkiye’nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitim hayati derecede önem arz ediyor” dedi.
Mektubunda, “2012-2013 eğitim yılına, büyüyen Türkiye’nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, 12 yıllık eğitimi öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda 4’er yıllık kademeler halinde şekillendirdiklerini anlatarak, herkesin yeteneği doğrultusunda arzu ettiği okula gidebileceğini vurguladı.

 

Haber; S. KAŞKIR