Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarından mezun olanların Dikey Geçiş, 2009 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ile yerleştirilenlerin Ek Yerleştirme, örgün yükseköğretim programlarında öğrenci veya mezun olanların İkinci Üniversite, 4 yıllık fakültelerden ön lisans diploması alarak ayrılanların Lisans Tamamlama ve Lisans Öğrenimine Hazırlık Programında başarılı olup Fakültelerinin 3. Sınıfa kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri devam etmekte.

İnternet Başvurusu ve Açıköğretim Fakültesi bürolarından kayıt olmak üzere iki aşamalı olarak yapılmakta. www.anadolu.edu.tr internet adresine başvuru yapıldıktan sonra Kültür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Numara 2 adresinde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürosunda kayıtlar yapılmakta.

Açıköğretim Fakültesi bürolarından, 25 Kasım 2009 son başvuru tarihine kayıt işlemlerinin bırakılmamasına dair önemli bir hatırlatma geldi. AÖF Bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşması hem öğrencilere hem çalışanlara zor anlar yaşatmaktadır.