Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurtlarına ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite öğrencileri üzerinden siyasi hesap yürütmek isteyenlere fırsat verilmeyeceğini ifade ederek: “190 bin kapasiteli yurtları 800 bine çıkardık. Biz bütün imkânlarımızı gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için seferber ederken, birilerinin bunları görmezden gelerek siyasi malzeme yapmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

"BAŞVURULARI BAŞLATIYORUZ"

Öte yandan KYK Yurtlarına da değinen Bakan Kasapoğlu: “başvurular hiçbir şekilde insan eli değmeden bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Gelir, başarı durumlarına göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. İnşallah asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak. Bu yurtlar aynı zamanda bir kardeşlik, dostluk ortamı." Şeklinde konuştu.

SON GÜN PAZAR GÜNÜ

Son olarak başvuru tarihlerine de değinen Bakan Kasapoğlu: “2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularını an itibarıyla başlatıyoruz. Pazar akşamına kadar e-devlet üzerinden öğrenciler başvurularını gerçekleştirecek.” Diyerek sözlerine son verdi.