Bu sene sonuncusu yapılan Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de gerçekleştirildi. Saat 10.00‘dan itibaren öğrenciler sınav salonlarında, veliler de okulların önlerinde yerlerini aldı.

 

Saat 09.30 da sınav salonlarına alınan öğrencilere, Sınav salonu başkanı  olarak görev yapan öğretmenler sınav kuralları ve  sınav kağıtlarını nasıl dolduracakları ile ilgili bilgi verdiler.

 

 

Bu arada okulların bahçelerinde yerlerini alan öğrenci velileri, heyecanla çocuklarının geleceğini belirleyecek olan sınavdan çıkmasını beklediler.

 

Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi branşlarında sorulan 100 sorunun cevaplandığı sınav 120 dakika sürdükten sonra 12.00’da sona erdi.

 

Sınav, yurtiçinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurtdışında 8 şehirde olmak üzere toplam 247 merkezde toplam 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirildi.

 

Bu sene sonuncusu yapılan ve Düzce’nin eğitimdeki yerini belirleme açısından ana ölçütlerden kabul edilen Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı’nın yerine önümüzdeki sene Seviye Belirleme Sınavı yapılacak.