Düzce Üniversitesi Hastanesi ile ilgili şikayet zincirine her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. Sağlık hizmetindeki aksaklıklar ve kurumun adeta özel hastane gibi işletilmesinden yakınan vatandaşlar, ‘Sesimiz olun’ diyerek, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na yaşadıkları sıkıntıları aktarmaya devam ediyor. Bu kez eleştirinin odak noktasında işçilere reva görülen yemekler ve maaşlar vardı.

“İkinci sınıf insan muamelesi görüyoruz”

Düzce Üniversitesi’nin kendi bünyesinde hazırlayarak, çalışanlara dağıttığı öğle yemeğinin yeterli beslenmeyi sağlamaktan çok uzak olduğunu vurgulayan bir işçi, etli patates yemeği olarak tabaklarına koyulan yemeğin sadece patatesten ibaret olduğunu çektiği fotoğraflarla ortaya koydu. Bu durumun sık yaşanmasından dert yanan Düzce Üniversitesi’nde ter döken işçi, adeta ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini savundu.

Ayrıca üniversitede işçi statüsünde çalışanlara maaş konusunda da adaletli davranılmadığını belirten tepkili işçi, “Toplu sözleşme yapılmasına rağmen işçiler sözleşme farklarını alamadı. Üniversite, “Sağlık Bakanlığı’na bağlı değiliz.” diyerek devletin kamu işçilerine verdiği en düşük 4 bin 100 TL rakamını kabul etmediği için bakanlığa başvuruldu. Sendika ile üniversite yönetimi toplu sözleşmeden dolayı mahkemelik. Eğer asgari ücret 4 bin 220 civarında olursa işçilerin maaşı asgariye düşecek. Üniversite yönetimi buna bile itiraz ediyor.”

Düzce Üniversitesi yönetiminin sorunlarına kulak tıkamasından bıkan işçiler, vatandaşın sıkıntılarını gündeme taşıyarak çözüm için köprü vazifesi gören Öncü Haber sayesinde ilgililerin yaralarına merhem olmasını umut ettiklerini ifade etti.