Düzce yeni eğitim öğretim yılına sancılı başladı. Bir tarafta tadilatları bitirilemeyen okullar diğer taraftan taşımalı sistem sıkıntısı. Doğanlı Eşref Taşhan Okulu'nda yaşanan skandalın ardından Düzce merkez ve ilçelerinden pek çok köyde benzer şikayetler haber merkezimize geldi.

 

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile ilgili özel değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğrencilerin trafikte güvenli ve sağlıklı ulaşımının sağlanması için Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine göre; servis ve taşımalı araçlarının denetimi ve kontrolü ile okullarda gerekli önlemler alındığını belirtmiş ve “ İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın yakın işbirliği yardım ve destekleriyle diğer yıllarda olduğu gibi öğrencilerimiz sıkıntı yaşamayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak gerekli tedbirler alındığı belirtilse de okulun ilk gününde taşımalı eğitimde yaşanan sıkıntılarda çok geçmeden patlak verdi. Önce Boğaziçi bugün de Selamlar...

 

Yeni eğitim öğretim yılının başında gün yüzüne çıkan bu sorunlarla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yerinde incelemelerde bulundu.

 

Selamlar'da yaşanan servis sorunu ilişkin karayolları yetkilileri ile yan yolda yapılan çalışmaları yerinde gören Yazıcı özel açıklamada bulundu. Hem geçtiğimiz günlerde ekranlara getirdiğimiz Boğaziçi'ndeki hem de Selamlar'daki taşımalı sistemde yaşanan sıkıntıyı değerlendiren Yazıcı, öğrencilerin güvenliği için yolların daha uygun hale getirileceğini belirtti.

 

Selamlar Köyü'nde D-100 üzerinde karşıya geçmek zorunda kalan çocuklar için ise Yazıcı, karayolları denetmenlerinin incelemesinin devam ettiğini ve hazırladıkları raporu sunduktan sonra karar vereceklerini belirtti.

 

Düzce'de yeni eğitim yılına bir dizi sorunla başlayan Düzce'de, “Eğitim sezonu öncesi gerekli incelemeler yapılmıyor mu?” sorusuna ise Yazıcı şu şekilde cevap verdi:
“Hafta sonuna kadar bu problemi çözeceğiz. Bu şundandır, bundadır ziyade sonuç odaklı problemi çözmekten yanayız. Kimseyi suçlamadan çözeceğiz.”

Haber: S. KAŞKIR