Düzce'nin gözbebeği olan Düzce Üniversitesi civarındaki ışıklandırma eksikliğine hala çözüm getirilmemesi yüzünden sessizliğine bozan öğrenciler, yetkililere görev hatırlatması yaptı.

Her yıl katlanan öğrenci sayısı ile giderek büyüyüp gelişen üniversitenin aydınlatma gibi giderilmesi zor olmayan bir sıkıntı yaşaması ve bunun aylardır çözülmemesine tepki gösteren bir grup kız öğrenci, yurtlarının önünde pankart açtı.

Düzce Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Necla Pekolcay Yükseköğretim Kız Kredi Öğrenci Yurdu önünde yaptıkarı pankartlı eylemde "Yurt çevresindeki tüm yollar aydınlatılsın!" çağrısı yaptı. 2016 yılında Bolu'da ışıksız bir sokakta öldürülen Dilay Gül'ü örnek vererek yapılan açıklamada, yurt ve üniversite bölgesinin kısa sürede aydınlatılması istendi.



"Arkamıza bakmadan yürüyemiyoruz ve tacize uğruyoruz"
Düzce Üniversitesi ve merkezdeki bir çok yurdun etrafında ışıklandırma olmadığına dikkati çeken öğrenciler, yaptıkları açıklamada şunları kaydetti:
"Bu karanlık yollarda arkamıza bakmadan yürüyemiyoruz ve tacize uğruyoruz. Burada kadın öğrencilerin kaçırıldığına dair hikayeler duyuyoruz. Kadınlar bu yollarda kaçırılıyor mu? Hayatımız tehlikede mi? Gerçeklerin araştırılmasını ve açıklanmasını istiyoruz. Unutmadık... Bolu'da Üniversite öğrencisi Dilay Gül, o ışıksız yurt yolunda öldürülmüştü. Bu yollara ışıklandırma yapmamız için ne yapmamız gerekli. Bu şehirlerde okuyan kadınlar olarak Karanlık yollar istemiyoruz! rahatça yürüyebildiğimiz özgürce gezebildiğimiz ardımıza bakmadan adım atabileceğimiz sokaklar istiyoruz. Çünkü bu yollar bizim yaşam alanımız. Raziye Begüm Sultan ve Necla Pekolcay yurtlarının çevresinin hızla düzenlenmesini, karanlık yolların ışıklandırılmasını istiyoruz."

"Bu yolları ışıklandıracak olanlar biz miyiz?"
Sorunun çözülmesi için Düzce Üniversitesi Kadın Meclisi olarak Düzce Belediyesi ile de görüşme yapıldığı aktarılan açıklama şöyle devam etti: "Ancak konunun hızla çözülmesi yerine bizden dosya istediler. Bu yolları ışıklandıracak olanlar biz miyiz? Yoksa, yetkililer mi? Hızla konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız!"