Öğrencileri pat patla okula götürüyorlar.

2008-2009 eğitim öğretim yılı başlarken hala Düzce'deki bazı bölgelerde taşımalı eğitim sorunu baş gösteriyor. Eskiden köy olan ve Boğaziçi Belediyesi'ne bağlandığı için mahalle olan Ballar Mahallesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanan servis hizmetine son verilmesi mahalle sakinlerini mağdur durumda bıraktı. 11 yıldır servis vasıtasıyla çocuklarını 3.5 kilometre uzaklıkta bulunan Boğaziçi İlköğretim Okulu'na gönderen veliler, servis hizmeti kaldırılınca çocuklarını mahallelerinde bulunan pat patla okullarına yolluyor. Bu konuyu daha önce Vali Bülent Kılınç ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'e ilettiklerini söyleyen mahalle sakinleri, yaptıkları müracaatlar sonucunda mahalleye servis hizmeti getirilemeyeceğini öğrendi. Boğaziçi Belediyesi'ne de başvuran mahalle yöneticileri buradan da olumsuz cevap alınca kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor.

“ Birçok aile bu şartlar altında çocuklarını okula göndermeyecek ”

Yaşanan sorunu anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Abdülkadir Mutlu, “ Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yaptık ama bir çözüm bulamadık. Bir çok aile bu şartlar altında çocuklarını okula gönderemeyeceğini söylüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Önümüz kış ve kış aylarında zaten zor şartlarla okula giden öğrencilerimiz bu şartlar altında hiç gidemez.” ifadelerini kullandı.

“ Bu geçici bir çözümdür ”

Ballar Mahallesi Muhtarı Davut Karaduman ise “ Ben mahalle muhtarı olarak çok uğraştım. Köyümüz bu yıl mahalle oldu ama bu seferde köyümüzde bulunan öğrenciler mağdur durumda kaldı. Eğitimin önemini biliyoruz ve çocuklarımızı okullarına götürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu geçici bir çözümdür. Buradaki aileler zaten özel araçlarıyla çocuklarını okullarına götürecek olsa buradaki okula değil Düzce'deki okullara gönderirler.” dedi.

“ Kış aylarında servis varken bile zorluk çekiliyordu.”

Öğrenci velileri ve mahalle sakinleri de bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek “ Kış aylarında servisle bile okula giderken çocuklarımız zorluk çekiyordu. Şimdi servislerde kalktı ve artık kış aylarında hiç okula gitmeyecekler. Zaten bu şartlar altında çocuklarımızı okula göndermeyi de düşünmüyoruz. Buradan yetkili kişilere ve özellikte de Başkan Mehmet Keleş'e çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ballar Mahallesi'nde şu an 35 öğrenci bulunurken öğrenciler riskli bir şekilde pat patla 3.5 kilometre uzaklıktaki Bağaziçi İlköğretim Okulu'na gönderilirken eğitim kalitesinin yükseltilmeye çalışıldığı ve OKS'de ciddi bir başarı sağlandığı şu günlerde hala bu tarz sıkıntıların baş göstermesi eğitim konusunda yaşanan sorunu gözler önüne seriyor. Ballar Mahallesi'nin bu sorununa Yazlık, Yeşilköy, Şekerpınar ve Dokuzpınar Mahalle muhtarları da destek veriyor.