Türkiye genelinde 8. sınıflara yönelik yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı bugün (27 Nisan) yapılan ilk oturumlarla başladı. 2 günlük sınav maratonu nedeniyle 5, 6, 7. sınıfların eğitimine 2 gün ara verildi. Sınav saatinde önce aileleri ile birlikte sınava girecekleri okullara gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Anne-babalarının duaları eşliğinde sınav salonlarına uğurlanan öğrenciler, ilk olarak 20 sorunun yer aldığı Türkçe testinde 40 dakika ter döktü. Saat 09.00’da başlayan Türkçe sınavının ardından 30 dakikalık dinlenme molasına çıkan öğrencileri saat 10.10’da bu kez matematik soruları için sıralardaki yerini aldı. 11.20'de ise Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sınavına girildi.

Sırada Fen, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil var

Düzce'de 97 ortaokuldan 5 bin 328 öğrencinin katıldığı TEOG sınavı yarın düzenlenecek oturumlarla devam edecek. 2 günlük sınav maratonun ilk gününde 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sınavlarını geride bırakırken, yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Düzce'de bin 111 öğretmenin görev yaptığı sınavda, 20 soru sayısı olan her bir dersin test süresi ise 40 dakika olarak belirlendi.

Öte yandan öğrencilerin iyi bir liseye girebilmek için sınavda ter döktüğü anlarda aileleri de okul bahçesinde Kur'an okuyarak ve dua ederek çocuklarının başarılı olmasını diledi. Sınavın tamamlanması ile birlikte okul binasından çıkan öğrenciler anne-babalarına sarılarak, heyecanını gidermeye çalıştı.

Haber:C.ÜSTÜNER