Bitlis’in Tatvan ilçesinde bin öğrenciyi kendi imkanlarıyla sinemayla tanıştıran ortaokul öğretmeni Mihraç Kulu’nun “Tarihe Yolculuk” ismini verdiği projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın dikkatini çekti. Projeyi genişleterek ülke geneline yaymak için harekete geçen bakanlık, tüm yurttaki sinemaya hiç gitmemiş öğrencileri sinemayla tanıştıracak. Düzce'de zaman zaman çeşitli kurum, dernek ve şahsi girişimlerle özellikle kırsaldaki öğrencilerin sinema ile tanışması sağlanırken, bakanlığın üstlendiği proje sayesinde artık sinemaya gitmeyen öğrenci kalmayacak.

Projenin detayları

Öğrencilere farklı ve görsel öğrenme ortamları oluşturmak, sosyal ilişkilerini güçlendirmek ve çocuklarda tarih bilincini oluşturmak için amacı taşıyan Mihraç öğretmenin “Tarihe Yolculuk” projesinin diğer illerde uygulanış şekli öğrencilerin köylerinden alınıp şehre getirilmesi, sinema biletleri, patlamış mısır ve yemekleri, sinemanın içinde bulunduğu AVM gezisi, tekrar servisle köylerine götürülmesi gibi bütün ihtiyaçları kapsayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak bir protokolle, ülke genelinde özellikle YİBO’larda okuyan ve sinemaya hiç gitmemiş öğrenciler sinemayla tanıştırılacak. Sinema salonlarının olmadığı yerlerde okul salonları ve gezici mobil araçlarla öğrencilere film gösterimi yapılacak.

HABER;C.ÜSTÜNER