Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yıldız Değirmenci’nin yaptığı etkinlikte, Erasmus Değişim Hareketliliği kapsamında gözlemci Öğretim Üyesi olarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan Bulgaristan Medical University of Plovdiv, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vanina Mihaylova tarafından “Medical Ethics/Tıbbi Etik” konulu konferans düzenlendi.

Uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen etkinlik, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kayıkçı ile birlikte çok sayıda Öğretim Üyesi ve öğrencinin katılımıyla yoğun ilgi topladı.

Tıbbi Etik ana başlığı altında sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Mihaylova,  tıbbi hataların doğurabileceği etik ve yasal sonuçlar üzerinde yoğunlaşarak, konuya ilişkin bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Programın sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, “Tıp Fakültesi Erasmus Konferanslar Serisi”nin devamının geleceğini belirterek, yurt dışından gelenlerin yanı sıra Düzce Üniversitesi’nden de yurt dışına gidenlerin olacağını ifade etti. Konferansın katılımcılar için oldukça yararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferans, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin ile birlikte Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yıldız Değirmenci tarafından, misafir konuşmacıya teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile son buldu.