Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nin yapımını üstlendiği, Serdivan Belediyesi'nin yer etmin ettiği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle yapılacak olan TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli atıldı.
Okulun temel atma töreni, Serdivan Arabacıalanı Mahallesi'ndeki inşaat alanında gerçekleştirildi. Düzenlenen törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Programda yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri sahneye çıkarak, yapılacak olan Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini butonlara basarak attı.TOBB, 1999 depremi sonrası depremzedelerin kullanması için 528 adet konut yaptırmıştı.

2016'YA HAZIR OLACAK

11 Bin metrekarelik arsa üzerine yapılan 7 Bin 500 metrekarelik lisenin 24 derslikli ve 750 öğrenci kapasiteli olduğu belirtildi.Meslek lisesininin maliyetinin ise 5 Milyon TL olduğu ifade edildi. Yapım çalışmalarına başlanan lisenin, 2016 yılının başında hizmete hazır olacağı açıklandı.

PROJE HATASI DENMİŞTİ

TOBB Düzce’de de Nusrettin Mahallesi’ndeki eski Milli Eğitim Binasının olduğu alana 24 derslikli okul yaptıracaktı. 2014
yılında protokolün imzalandığı okul için son olarak projenin hatalı olduğu söylenmiş en geç ekim ayı gösterilmişti.