Düzce Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen "Dönüşümü Muhteşem Olacak" tasarım yarışması ödül töreni; Düzce Valisi Cevdet Atay ve Elçin Atay, Vali Yardımcıları Yakup Tatoğlu ve Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, şube müdürleri, Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, öğretmenleri ve vatandaşların katılımıyla Düzce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 

Kâğıt, plastik, cam ve kumaş gibi geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarladıkları, özgün eserleriyle dereceye giren ilkokul kategorisinde 3, ortaokul kategorisinde 2 ve lise kategorisinde 3 öğrenciye ödülleri Vali Cevdet Atay tarafından verildi.

Öte yandan geleceğe sürdürülebilir bir yaşam bırakabilmek amacıyla düzenlenen "Dönüşümü Muhteşem Olacak" tasarım yarışması ile israfı önlenmek ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak hedeflendi. Bu amaçla öğrencilerden geri dönüşümü mümkün malzemeler kullanarak, ev ya da süs eşyası şeklinde daha önce tasarlanmamış objeler ortaya çıkarması istendi.

Tasarım yarışmasına başvurular 19 Nisan - 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında alındı. Özgün eserlerin değerlendirme süreci 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında tamamlandı ve dereceye giren öğrenciler, 31 Mayıs 2022 tarihinde Düzce Halk Eğitimi Merkezi internet sitesinde ilan edildi.