Öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  "LGS Tercih Danışma Birimi" oluşturuldu.

Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla oluşturulan birimde  alanında uzman rehber öğretmenler hizmet veriyor.

Tercih danışmanlığı birimleri kılavuzda yer alan takvim doğrultusunda 20 - 29 Temmuz 2020 tarihlerinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden öğrenciler için belirlenmiş olan zaman diliminde birebir rehberlik yapıyor.

Ayrıca, Rehberlik Araştırma Merkezindeki Alo Rehberlik Servisi de (0380 524 75 02) İnternete erişimi olmayan ya da mezun durumunda bulunan öğrencilerimize hizmet verebilmektedir.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilmektedir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.