Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Düzce Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile ortaklaşa olarak İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören kız öğrencilere yönelik Arapça Yaz Kampı gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi'nin öncülük ettiği kamp için Düzce Valiliği'nden onay alınması üzerine dersler başladı.

Konuralp’taki KYK kız öğrenci yurdunda düzenlenen, İlahiyat Fakültesi Dekanı M. Faruk Bayraktar, Doç. Dr. Arif Aytekin ve öğretim üyeleri tarafından desteklenen Arapça kursunda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fuat Akdemir ve Öğretim Görevlisi Yıldız Hızal görev yapıyor.

DÜZCELİ İŞADAMLARINDAN DESTEK 

Tharaa Shamıa ve Ayat isimli iki Arapça öğretmen eşliğinde 45 gün sürecek olan kursta, fakülte öğrencilerinden oluşan on üç kız öğrenciye Arapça konuşma ve dil becerilerini geliştirme eğitimi veriliyor. Ücretsiz olarak düzenlenen Arapça kursunun ibate, iaşe ve eğitim giderleri Düzceli işadamları tarafından karşılanıyor.

ARAPÇA DİLİNE ODAKLANMALARI SAĞLANIYOR

Üniversiteden yapılan açıklamada, ağırlıklı olarak, Arapça dilinin telaffuzu, anlama ve konuşma yönü üzerinde durulan kursta gün boyu her türlü aktivite Arapça olarak gerçekleştirildiği kaydedilirken, tamamen Arapça konuşmaya yönelik olan kursta Türkçe konuşulmadığı vurgulandı. Arapça düşünme, anlama, konuşma ve yazma gibi kişisel yeteneklerini geliştirmek için tüm etkinlikler ve dersler Arapça olarak gerçekleştirildiği belirtilerek, bu bağlamda öğrencilerin tamamen Arapça diline odaklanmasının sağlandığı üzerinde duruldu.

Haber; C. ÜSTÜNER