Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilen   Health Sprint ve Düzce Demo Day etkinliklerinin kapanış programı, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

“İş bulan değil, iş kuran nesiller yetiştirmek istiyoruz”
Programın açılışında konuşan Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, hem Düzce Üniversitesi hem de Düzce Teknopark olarak girişimcilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “İş bulan değil, iş kuran nesiller yetiştirmek istiyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“Sanayicilerin girişimcilere her zaman ihtiyacı var”
Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, yaptığı konuşmasında bilimsel çalışmaların ürüne dönüştürülerek ticarileştirme aşamasına geçilmesini çok önemsediğini dile getirdi. Yapılan girişimcilik etkinliklerinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Çakır, fikirlerin uygulama alanının sanayi alanı olduğunu dillendirerek, sanayicilerin girişimcilere her zaman ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi. Ürünlerin ticarileştirme boyutuna geçemediği sürece girişimcilik çalışmalarında devamlılığın sağlanamayacağına dikkat çeken Çakır, bu tür çalışmalara ellerinden gelen katkıyı vermek istediklerini belirtti.

“Girişimcilik hem bölge hem de ülke için çok önemli”
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, girişimciliğin hem bölge hem de ülke için çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı.
Girişimcilerin kişilik özelliklerinden de bahseden Prof. Dr. Çakar, risk alabilme, güç ve başarı odaklılık ile sosyalliğin girişimcilerin temel özellikleri olduğunu sözlerine ekledi. Gerçekleştirilen etkinliklerin sadece Düzce Üniversitesi için değil, bölge ve Türkiye adına gurur verici olduğunu dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tüm girişimcilere başarılar diledi.

Sağlık sektörü için geliştirdiler
Açılış konuşmalarının ardından Health Sprint etkinliğine katılan takımların sunumlarına geçildi. Türkiye'de ilk kez Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde düzenlenen Health Sprint etkinliğine katılan 9 takım, tespit edilen sorun alanlarına yönelik sağlık sektöründe kullanılmak üzere geliştirdikleri ön prototipleri ve saha uygulamalarını paylaştı.