İstanbul Tuzla Belediyesi’ne bağlı  Gençlik Merkezi  (TUZGEM), “Hayal Ağacı” Projesi kapsamında,  köy okullarına giderek çocukların kalplerine dokunuyor. Gençlik merkezi öğrencilerin bu kez adresi Düzce’de merkeze bağlı Yeni Karaköy Okulu oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleriyle 28 gönüllü öğrencisi köy okulunu baştan aşağıya yeniledi.

3 gün boyunca okulun okulu tadilattan geçiren öğrenciler, Yeni Karaköy okulu öğrencilerinin ikinci dönemin ilk gününde sevince boğdu. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Öğrencileri, okulu yenilemekle kalmadı, öğrencilere, kırtasiye, giyim ve temizlik malzemelerinden oluşan çeşitli hediyeler dağıttılar.

Yeni Karaköy Muhtarı Mesut Cengiz’in talebi üzerine okula gelen gençlik merkezi öğrencileri, minik öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenleyerek keyifli bir gün geçirmelerini sağladı.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinden Fatih Yıldız, okulda yaptıkları çalışmaları anlatarak kendilerine destek veren başta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini iletti.

Sakarya Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Yıldız, sosyal projelerin hem kendilerine hem de yardımda bulundukları öğrencilere katkıları olduğu anlattı.

Yıldız, “Her çocuğun kendi dünyası vardır. Biz kısa gün zarfında bir çok dünya keşfediyoruz. Çocukların kalbine dokunduğumuzda daha mutlu oluyoruz. Destekler devam ettiğini sürece projemizi sürdüreceğiz. Bu bizim geniş kapsamlı ilk projemiz. Cumartesi sabahı geldik. Boya badana elektrik gibi tüm eksikleri giderdik. Ana okulumuzun eksikliklerini giderdik. İlk okula yeni kütüphane kurduk. Bu tür reformlarla yavrularımızı sevindirmeye çalıştık.”dedi. 

Haber;S.KAŞKIR