Düzce Universitesi'nde “Bologna Süreci’nin Türkiye’de Uygulanması: Bologna Uzmanları Ulusal Takımı Projesi” kapsamında, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muzaffer Elmaş’ın katılımıyla bir konferans düzenlendi. Konferansa Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Bologna Eşgüdüm Komisyonu ve öğretim üyeleri katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, ' Bologna süreci etkinliklerine Düzce Üniversitesi olarak YÖK bize bildirmeden başlamıştık. Ulusal kalite anlamında katılmış olmamız bu anlamda önemli bir adımdır. Bir anlamda paradigmaları değiştireceğiz, öğrenci odaklı bir eğitim sürecini başlatıyoruz” dedi. Rektör Şerifoğlu, 'Bologna sürecinde yapılan çalışmaların birbirini tamamlayan halkalar olduğunu da sözlerine ekledi.

Konferansa katılımcı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise yaptığı konuşmada uygulanan proğramın içeriği hakkında bilgi verdi. Avrupa ülkeleri ile birlikte yenilenme fırsatının karşımızda bulunduğunu ifade eden Elmas, "Bologna Süreci" adı verilen bu süreç, daha önce yapıldığı gibi yeni bir sistemin uyarlaması değil, varolan sistemlerin ortak bir paydada buluşturulmasıyla oluşan bir 'yenilenme' hareketi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Elmas, Bologna sürecinde kurumlararası hareketlilik, müfredatların geliştirilmesi, derecelerin tanınması, stratejik planlama ve tanınmayı sağlamak için ortak öğretim süreleri oluşturulması gibi bir dizi 'yeniliğin önerildiğini, bu yeniliklerin, varolan sistem veya sistemlerin köklü dönüştürülmesi ile değil, karşılıklı öğrenme içinde gözden geçirilmesi ve birbirine yaklaştırılması ile hayata geçirildiğini ifade etti.
Düzce Üniversitesi Bologna Süreci öğretim/öğrenme tarihinde ilk defa, Avrupa'nın kendi yüksek öğretim kurumlarını birbirine tanıtmak, yaklaştırmak ve sinerji yaratmak için öne sürdüğü bir yenilenme programı, aynı dönemde Türkiye'de de uygulanıyor.