Toplamda 2 buçuk milyonu aşkın adayın iyi bir üniversite ve iyi bir gelecek hayaliyle ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu yıl 26-27 Haziran tarihlerinde yapıldı. 28 Temmuz’da sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan zorlu tercih maratonu ise 20 Ağustos’ta sona ermişti.

Yüz binlerce aday yerleştikleri üniversiteyi öğrenecekleri tercih sonuçlarının açıklanmasını beklerken, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den geldi. YKS sonuçlarının bir an önce açıklanmasını bekleyen öğrencilerin konuyu sosyal medya gündemine taşımasının ardından Prof. Dr. Aygün, sonuçların önümüzdeki hafta içi açıklanacağını duyurdu.

Resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aygün, “Sevgili gençler,  biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız.  Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN