Akit TV isimli televizyon kanalında Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programda, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer aldı.

Sofuoğlu, üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Stüdyodaki diğer konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” sözleriyle müdahale etti. Sofuoğlu ise bunun üzerine “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi. Sofuoğlu’nun skandal sözlerinin ardından tepkiler art arda geldi.

PROF ÇAKAR: ÜNİVERSİTELER İLİM, AKIL, BİLİM VE KÜLTÜR YUVASIDIR

Toplumun her kesimin kınadığı sözlerle ilgili Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Sofuoğlu’na tepki gösterdi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Prof. Çakar, “Üniversiteler ilim, akıl, bilim ve kültür yuvasıdır. Üniversiteler geleceğe uzanan bir köprüdür. Üniversitelerimizde gençlerimizi binbir umutla yeşertiyor ve büyütüyoruz. Bunların dışında görmek için bunların dışında bir gözle bakmak gerekir. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kabul edilemez ifadeler kullanan Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN