Kendisi de Düzceli olan Hürriyet Gazetesi Sanat Editörü İhsan Yılmaz, Düzce Üniversitesi'nin kullanması için üniversiteye biriktirdiği 10 bin kitabı hediye etti. Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'yla rektörlük binasında biraraya gelen Yılmaz, üniversite hakkında bilgiler de aldı.

Yapılan kitap yardımının üniversite için çok önemli olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Kendisi de Düzceli olan yazarımız İhsan Yılmaz, eğitim açısınan önemli bir hizmete imza atmıştır. Kendisi üniversitemize 10 bin kitap bağışladı. Bu kitaplarda öğrenciler tarafından kullanılacak ve öğrencilerin kitaplar sayesinde değişik konularda bilgilenmesi sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Sanat Editörü İhsan Yılmaz da iş hayatı boyunca biriktirdiği kitapların değerlendirilmesi için böyle bir şey yaptığını belirterek, “Biriktirdiğim kitapların boş durması beni vicdanen rahatsız etti. Kitapların kullanılması gerektiğini düşündüm. Tabi o kadar kitabın hepsi evde duruyordu. Bu şekilde kitaplar da öğrenciler tarafından kullanılmış olacak. İlerleyen zamanlarda da elime kitap geldikçe yardımlarıma devam edeceğim.” dedi,

“Düzce Üniversitesi güzel bir yapıya sahip.”

Düzceli olarak Düzce Üniversitesi'nin son halini de değerlendiren Yılmaz, “Düzce Üniversitesi'nin yerine daha önce gelmemiştim. Üniversitenin böyle güzel bir yapıya sahip olması gerçekten çok güzel. İlerleyen zamanlarda üniversitenin daha da gelişeceğine inanıyorum. Üniversiteye gelmek bende büyük bir heyecan uyandırdı.” ifadelerini kullandı.