Düzce Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile birlikte köy okullarını ziyaret etti. Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu, Ömer Dinçer İlkokulu ve Çakır Hacı İbrahim İlkokulu’nu ziyaret ederek, 15 Şubat tarihine köy okullarda başlayacak yüz yüz eğitim öncesinde yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Atay, okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak tüm okullara ihtiyaç duyulan dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırılırken,  Düzce Halk Eğitim Merkezlerinde üretilen yıkanılabilir ve tek kullanımlık maskeler de okullara teslim edildi. 

Yüz yüze eğitime geçiş hazırlıkları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na göre, okullardaki tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirdi.

Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Alanların taşıdıkları hijyen riskine göre temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde Ağustos 2020'den bu yana yapılan incelemeler sonucunda, Düzce’deki tüm okullar “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı.

HABER: Savaş ARI