Yaklaşık iki yıl önce eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve milletvekillerinin de katılımıyla temeli atılan hayırsever işadamı Hacı Hidayet Türkseven Düzce Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde Düzce Valisi Zülkif Dağlı incelemelerde bulundu.
Bu yıl hizmete girecek olan okulun içinde incelemelerde bulunan Dağlı, okulun son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Okulda engelli ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar eğitim görecek. Vali Dağlı, binanın yanında ek bina yapılacağı müjdesini de verdi.



“Bu okul Düzce’nin yüz akı olacak”
İncelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadelere yer verdi:

“Hatırlarsanız buranın temelini Sayın Bakanımızla birlikte milletvekillerimizle birlikte bir buçuk iki yıl önce atmıştık. Hacı Hidayet Türkseven büyüğümüz böyle bir başlangıç için bize start verdirmişti. Daha sonra biz devlet olarak bunu ele aldık. Valilik olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulumuz bu hale geldi. Tabii biz baktık ki burası özel öğrencilerimiz için yapılan bir okul biz sadece bunların sınıflarını yapmakla dertlerine derman olamayacağız. Çocukların hem eğlenmeleri hem de daha iyi bir eğitim almaları için neler yapabiliriz diye düşündük. Yan tarafa bir ek bina yapma projesini ele alarak engelli çocuklarımızın aynı zamanda spor yapmaları için yeni bir kompleksi buraya kazandıracağız. Okulumuz inşallah 15 gün sonra açılmaya hazır olacak. Yan binayı da birkaç ay içerisinde tamamlamak suretiyle kış aylarına kadar çocuklarımıza kazandıracağız. Sadece kuru binayı yapmak hiçbir şey ifade etmiyor. Burayı iyi bir şekilde işletmemiz lazım. İlimizdeki tüm engelli ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın tamamı bu okuldan yararlanacak. Bu, ilimizdeki tüm öğrencilerin yararlandığı bir okul olacak. Diğer okullardan da biz yavrularımızı buraya servislerle getirmek suretiyle yan tarafta yapacağımız binadaki spor imkanlarından faydalandıracağız. Bununla ilgili bir model geliştiriyoruz. İstanbul’da çok güzel bir yer var. arkadaşlarımız o okula giderek incelemelerde bulundular ve bu okula da uygulayacağız. Bu okul Düzce’nin yüz akı olacak.”



Haber: M. AYDIN