Eğitim-öğretim yılının ilk haftasını kapsayan İlköğretim Haftası Düzce'de bu yıl Bilgi Ortaokulu'nda düzenlenen programla kutlandı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın katılımıyla gerçekleşen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından protokol konuşmaları için ilk olarak kürsüye İl Milli Eğitim Murat Yiğit çıktı.

"Bilgi ve becerilerin temeli önce ailede sonra okulda atılır"

Yiğit, yeni eğitim yılının öğrenciler için başarılarla dolu geçmesi temennisi ile başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanın bir hayat boyu ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerin temeli önce ailede sonra okulda atılmaktadır. Çocuklarımıza sunduğumuz okulların kalitesinin ne derece önemli olduğu ortadadır."

"Kendimize yol haritası çizdik"

Kutlama programı için Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere geçen sene 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımızın destekleriyle 2023 eğitim vizyonunu paylaşmış bulunuyoruz. Kendimize yol haritası çizdik, bu haritayı izliyoruz." 

"Evde huzur, çevrede huzur, okulda huzur"

Ardından kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 5 bine yakın eğitici ve idareciyle birlikte yeni eğitim dönemini açtıklarını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Herkese hayırlı uğurlu olsun. 'Evde huzur, çevrede huzur, okulda huzur' diyoruz. İyi bir iletişim önemli. Arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle iletişim halinde olmamız gerekiyor. Okulların kamera sistemleri, servislerin güvenliği, sağlıklı yemek-içmek için kantinde sağlıklı yiyeceklerin satılması da önemli. Sokakta huzur için okul çevrelerinin, okula yakın kafelerin güvenli olması için çalışmalar yapıyoruz."

Konuşmalar sonrası İlköğretim Haftası kutlama programı, okunan şiirler ve mezun öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti. 5. sınıflara 'Hoş geldin' çiçeğinin takdiminin ardından program halk oyunu gösterileri ile sona erdi.