'Beyaz Bayrak' ve 'Mavi Gök-Yeşil Yaprak' projelerinin ödülleri sahiplerini buldu. Başvuru yapan 32 okuldan 14'ü beyaz bayrak alırken, başvuru yapan 9 okuldan ise ilk üçe giren okullar ödül aldı. Programa damgasını vuran ise Vali Vasip Şahin'in konuşmaları oldu. İl genelinde bulunan 250 eğitim kurumundan sadece 32 başvuru olması Vali Şahin'in ilk dikakt çektiği konu oldu. Programa Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Miktad Alan, İl Sağlık Müdürü Engin Ersin Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24353

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptı. Sezer yaptığı açıklamada çevre bilincinin büyüklerden daha çok öğrencilerde olduğunun dikkatini çekti. Sezer şöyle devam etti: “ Okullarda yapılan denetimler sonrasında bu ödüller sahiplerine verilecek. Çevre bilinci çocuklarda biz büyüklerden daha çok olduğu aşikar bir şekilde görülmektedir. Çocuklarımız o çevre ile bizden daha çok haşır neşir olacaklar. Çocuklarımızda kendi çocuklarına çevreyi en iyi şekilde devretmelidir.”

24357

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in ardından İl Sağlık Müdürü Engin Ersin Şimşek ise tüm okulları bu projeye davet etti. Şimşek, “Biz okullarda sağlık ile ilgili olarak tüm denetimlerimizi yaptık. Bu denetimlerimiz ile birlikte öğrencilerimizde sağlık açısından daha iyi olduğunu gördük. İnsan sağlığın her devresini her aşamasında olabiliyor. Bunun başlangıcıda okullardandır. İlk evreler okullarda görülür. Okullarımızda yüz üzerinden puanlama yaptık ve ödül alacak okullarımız hep 100 üzerinden 90 puan elde ettiler. İlerleyen senelerde tüm okullarımızı bu projeye davet ediyorum” dedi.

24358

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Vasip Şahin, yaptığı konuşmasının başında ve sonunda katılımın az oluğunun altını çizdi. Şahin şöyle konuştu; “İlimizde yaklaşık 250 eğitim kurumumuz bulunuyor. Fakat bu kurumlarımızdan sadece 32 tanesi bu projeye başvuruda bulunmuş. Bu rakam çok azdır. Artması gerekir. Mavi Gök-Yeşil Yaprak projesi ise sadece ilköğretim okullarımızda geçerlidir. Eğitim sadece çocuğa birkaç bilgi vermek değildir. Eğitim çocuğun davranışını kültür ve değerlerini de arttırmaktır. Bu yüzden çocuklarımıza en iyi şekilde yardım etmemiz gerekiyor. Sivil Toplum Kuruluşları kurumlar herkesin bu hassasiyetle çocuklarımıza yardım etmesi bir zorunluluk olduğunu görüyorum. Eğitimi yapıp bırakmakla olmaz sürekli eğitimleri denetlemek kontrol etmek gerekir. İlk sözlerimde de dediğim gibi bu projeye katılımın yetersiz olduğunu gördüm. İlerleyen yıllarda bu sayı 3 ila 5 kat artması gerekiyor.” Konuşmaların ardından okullara ödülleri verildi.

24350

Güzelbahçe Anaokulu, Bilgi İlköğretim Okulu ve Düzce Anadolu Lisesi’ne Beyaz Bayrak ödüllerini Vali Vaip Şahin, Düzce İMKB Anadolu Lisesi, Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi, Pakmaya Anaokulu’na Beyaz Bayrak Ödüllerini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Çakırlar İlköğretim Okulu, Yığılca Gökçeağaç İlköğretim Okulu ve Düzce İmam Hatip Lisesi’ne Beyaz Bayrak Ödülünü Vali Yardımcısı Miktad Alan, Akçakoca Osmaniye İlköğretim Okulu ve Kaynaşlı Abdüssamed Dik Anaokulu’na Beyaz Bayrak Ödüllerini İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Gümüşova Lisesi’ne beyaz bayrak ödüllerini ise İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer verdi. Uzun Mustafa İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Akçakoca Mustafa Açıkalın İlköğretim Okulu’na ise Mavi Gök-Yeşil Yaprak ödüllerini Vali Vasip Şahin verdi.

Haber; Ş. ÇAKIR