2017-2018 eğitim öğretim yılının son karde günü olması dolayısıyla Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, birer mesaj yayımladı.

“Çocuklarınızın özgüvenini zedelemekten kaçının”
Vali Dağlı, öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulunduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın. Değerli Veliler; çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde elbette ki dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve sizlerin destek ve sevgisini hissetmeleridir. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte huzur dolu bir tatil diliyorum.”

“Karneler başarının değerlendirilmesinde sadece bir araç”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karne, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların ve gösterilen performansın neticesidir ve başarının değerlendirilmesinde sadece bir araçtır. Unutmayınız ki karneleri öğrencilerimizin değerini, şahsiyetini, erdemlerini ve zeka seviyelerini belirleyecek bir gösterge değildir. Başarılıyken baş tacı ettiğiniz evlatlarınıza başarılı olamadığı zamanlarda da anlayış göstermeniz ve varsa sorunları çözmeye çalışmanız, onlara her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirecek ve güven duygularını güçlendirecektir. Çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi, alaka ve sevginiz, onların hayat karşısındaki duruşlarını belirleyerek başarılarını artıracak ve ne istediğini bilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Ö.YILMAZ