İl statüsünü kazandığı 1999 yılından bu yana sürekli gelişen ve büyüyen Düzce’de kent merkezinde kaldığı için öğrencilerin güvenliği için sorun oluşturan ve yeterli alanı bulunmayan okullar için adımlar atılmaya devam ediliyor.

Göreve geldiği andan itibaren merkezde kalan okullar konusu üzerinde titizlikle duran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de faaliyet gösteren iş adamlarını ziyaret ederek okul yapımına destek istedi. Bu girişimler neticesinde Düzce Cam Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş’ın verdiği destekle Düzce’nin en büyük eğitim yuvası olacak olan Kasım Aktaş Ortaokulu’nun inşaatına hızla başlandı. Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yeni yapılacak olan binaya taşınması planlandı.

İsmetpaşa Ortaokulu’nun da Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşınması sürecine başlanırken, lise için de ortaokulun satışından elde edilecek gelirle otogar yakınına yeni bir bina yapılması kararlaştırıldı.

AZMİMİLLİ’DE RESMİ SÜREÇ BAŞLADI

Okullarda süreci hızla yürüten Dr. Özlü liderliğinde Düzce’nin merkezinde kalan bir diğer okul olan Azmimilli İlkokulu’nun belediye mülkiyetindeki alanda yeniden yapılması için gerekli adımlar atıldı. 24 derslikli yeni Azmimilli İlkokulu’nun yapımı için Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit arasında protokol imzalanarak süreç resmiyet kazandı.

“EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRECEK”

Başkan Özlü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Düzce’de eğitim kalitesinin artırılması için fiziki şartlarımızı iyileştirmeye başladık. Yapımına başladığımız Kasım Aktaş Ortaokulu’nun ardından Azmimilli İlkokulu yeni binası için çalışma başlatıyoruz. 24 derslikli okula belediye tam destek olacak. Ayrıca eğitime gönül veren bağışçı ve iş insanlarımızın da bu eğitim seferberliğe sahip çıkacağına inanıyorum. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

“İKİLİ EĞİTİME SON VERECEĞİZ”

Geçtiğimiz mart ayında koltuktaki 2. yılını değerlendirdiği toplantıda şehrin içinde kalan okulları şehrin dışına taşımakta kararlı olduğunun altını çizen Başkan Özlü, “Şehrin içinde okullar var. Diyeceksiniz ki Faruk senin neyine gerek bu okullarla neden uğraşıyorsun. Üç okul var. Mustafa Kemal, İsmetpaşa ve Azmimilli. Bunlar ikili eğitim yapıyor. Bunları yaparsak ikili eğitime son vereceğiz. Bunları şehrin dışına taşıyoruz.” demişti.

AZMİMİLLİ İLKOKULU ASLINA DÖNDÜRÜLECEK

Azmimilli İlkokulu için iş insanlarını ziyaret ettiğini kaydeden Özlü, “Alanı hazır. İş adamlarını ziyaret ettim. Bütçelerinin okul yapmaya uygun olmadığını söylediler. Ben de sınıf yapın dedim. Bu şekilde başladık. Düzce’de çok okul var ama mimarileri çok standart. Biraz özelliği olsun. Bir estetik katalım. Azmimilli Ortaokulu’nu depremden önceki aslına benzetmeye çalıştık. 24 derslikli olacak. Bunu da imece usulü yapıyoruz.” diye konuşmuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN