Düzce'de Okul öncesi eğitim şenliğinin 5.'si 18 Temmuz Stadı'nda bayram havasında yapıldı.Etkinlikler, Düzce genelindeki 63 ana okulu, bin 330 öğrenci ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşti.

Okul öncesi eğitim şenliği öncesi konuşan Vali Bülent Kılınç, okul öncesi eğitimin önemine değinerek ''Okul öncesi eğitimde çocuklarımızın güveni artıyor. Çocuklarımız kendisini gösterebiliyor. Çocukların bu sayede sosyal ortamlara girişimi daha kolay oluyor ve sınavlarda başarı oranları yükseliyor. Okul öncesi eğitim gereklilik değil şart oldu'' ifadelerini kullandı.

Düzce'de okul öncesi eğitimin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu da belirten Kılınç ''Okul öncesi eğitim Türkiye ortalamasının üzerinde ama yinede istediğimiz seviyede değil. Yüzde yüz olarak çocuklarımızı okul öncesi eğitime sevk etmeliyiz. Bununla ilgili Okulların fiziki şartlarını iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Özellikle velilerden isteğimiz mutlak suretle çocuklarımızı okul öncesi eğitim için yönlendirsinler. Veli desteği olmadan başarıya ulaşmamız mümkün değil. Bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Okul öncesi eğitim ülke kalkınmasına yansıyacaktır''diye konuştu.

Konuşmaların ardından 63 ana okulunda okuyan bin 330 öğrenci, 18 Temmuz Stadı'nda çeşitli oyun ve gösteriler sundu.