6 Eylül’de yüz yüze başlayan 2021 – 2022 eğitim öğretim sezonunda, Düzce’deki bazı köylerde taşımalı eğitim sıkıntısı yaşanıyor. Düzce’de nüfusu az ve dağınık olan köylerde ilköğretim öğrencilerinin il ve ilçe gibi daha büyük yerleşim yerlerine günübirlik ulaştırılmasıyla yapılan taşımalı sistemdeki sorunların acilen giderilmesi bekleniyor.

Ailesinin aracı olan okula gidiyor, olmayan eğitimden mahrum kalıyor

Taşımalı eğitim sıkıntısının yaşandığı, Kaynaşlı ilçesine bağlı Çakırsayvan ve Samandere köylerinde ailesinin ulaşım imkanı sağlayabildiği öğrenciler kilometrelerce uzaklıktaki ilçe merkezinde bulunan okullarına gidebilirken, bazı öğrenciler ise öğrenci servisinin köylerine gelmemesi nedeniyle eğitimden mahrum kalıyor.

30 öğrenci mağduriyet yaşıyor

Seslerini duyurabilmek için konu ile ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na gönderen bir öğrenci velisi, Çakırsayvan ve Samandere köylerinde yaklaşık 30 öğrencinin taşımalı eğitim hizmetinden yararlanamadığı gerekçesi ile mağdur olduğunu vurguladı.

Valilik ve Milli Eğitim’e şikayetler iletildi

Konu ile ilgili Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilgili şikayetlerini anlattıklarını ancak okulların açılmasından bugüne kadar sorunun çözülemediğini öne süren veli, “Düzce ili Kaynaşlı ilçesinin bir köyünden yazıyorum. Köyümüze taşımalı okul servisi gelmemektedir. Yaklaşık 2 aydır, yani okullar açıldığından beri öğrenci servislerimiz gelmiyor. Öğrenciler ve veliler mağdur durumdalar. Yetkililerle iletişime geçildi ancak hala bir çözüm bulunamadı. Çakırsayvan ve Samandere köylerinde yaklaşık 30 öğrenci var. Bu öğrencilerden bazıları okullara kendi imkanları ile giderken, bazıları ise gidemiyor. Mesela benim kardeşim, okullar açıldığından beri okuluna gidemiyor.” diye konuştu.

“İhaleyi alan olmadığı için öğrenciler taşınamıyor”

Öncü Haber muhabirinin yaşanan sorun ile ilgili Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Çakırsayvan ve Samandere köylerine yönelik öğrenci servis işi için 4 kez ihaleye düzenlendiği bildirildi. Yetkililer, ihaleye katılım olmadığı için öğrencilerin taşınamadığını bildirdi.

HABER: Savaş ARI