Gölyaka merkezli depremin ardından yüzlerce artçının meydana geldiği ve son günlerde şiddetli sarsıntıların halkı sokağa döktüğü Düzce’de afet korkusunun gölgesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yeniden başlaması için hazırlıklar sürüyor.

Ancak hala depremin ortaya çıkardığı psikolojik tahribatı atlatamayan 7’den 70’e binlerce Düzceli, bu şartlarda henüz normal hayata dönüşün erken olduğunu savunuyor.

Deprem sonrası inceleme için şehre gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Düzce’de okulların 5 Aralık’a kadar tatil edildiği açıklanmış ancak aradan geçen sürede şiddetli artçıların devam etmesi velilerin okulların bir süre daha tatil edilmesi yönünde taleplerini yüksek sesle dile getirmesine neden oldu.

Hem Öncü Haber Merkezi’ne hem de sosyal medya üzerinden Düzce Valisi Cevdet Atay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen endişeli ebeveynler, “Merkezde ve birçok ilçede hala şiddetli sarsıntılar devam ederken çocuklarımızın okullarda yaşayacağı panik nedeniyle eğitime en azından 1 hafta daha ara verilmesini istiyoruz. Artçıların son günlerde şiddetlenmesi aileler olarak bizleri daha da tedirgin ederken, evlatlarımızın psikolojisi için bir süre daha yanımızda olmasını talep ediyoruz. Bu konuda yetkililerden gereken adımın atılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KRİTİK TOPLANTIDA EĞİTİM MASAYA YATIRILACAK

Öte yandan bu akşam saatlerinde afet sonrası durum değerlendirmesi için toplanacak yetkililerin gündeminde eğitim de olacak.

3 İLÇEDE OKULLAR AÇILABİLİR

Özellikle depremi hafif atlatan Akçakoca, Kaynaşlı ve Yığılca’da 5 Aralık itibariyle eğitim-öğretimin başlaması merkez ve diğer ilçe ile beldelerde ise tatilin 1 hafta daha uzatılması masaya yatırılacak.

“DÜ’DEKİ DUYARLILIK HER KADEME İÇİN GÖSTERİLSİN”

Düzce Üniversitesi tarafından üniversitelilerin yaşadığı korku ve paniğin etkilerinin devam etmesi göz önüne alınarak sınavlar 1 hafta daha ertelenirken, aynı duyarlılığında tüm kademeler için gösterilmesi isteniyor.