2008 ÖSS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 15 Ağustos’ta açıklandı. Sonuçlara göre tercih yapan yaklaşık 1 milyon 180 bin öğrencinin 505 bin 803’ü , lisans ve önlisans programlarına yerleşirken, lisans programlarında 7 bin 354, önlisans programlarında 17 bin 7 kontenjan boş kaldı.Bu noktada ÖSS’de başarılı olmak kadar doğru tercih yapmanın da üniversitelere yerleşebilmek için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Daha önceki yıllarda öğrenciler tercih yaparken, başarı sıralarını ve okulların yüzdelik dilimlerini dikkate almaktaydı. Ne var ki bu yıl, artan kontenjanlar , okulların başarı sıralarını etkiledi. İşte bu noktada kontenjan artırımları tercihlerde önem kazandı. Öğrencilerin lehine olan bu durumu dikkate alarak tercihini yapan adaylar daha gerçekçi sonuçlarla karşılaşırken, buna dikkat etmeyen adaylar büyük şok yaşadı. 719 okul birincisinin tercih hataları nedeniyle üniversitelere yerleşememesi de bunun bir göstergesi oldu.

Bazı bölümlere yoğun ilginin olması kontenjan artırımlarının avantajını azaltırken, ilginin daha az olduğu bölümlerde kontenjan farkları öğrencilerin daha iyi bölümlere yerleşmelerini sağladı.

Herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler için, üniversiteli olma umudu eylül ayının son haftasına kaldı.Boş kalan kontenjanlar, kayıt yaptırılmayan kontenjanlarla birlikte ÖSYM tarafından ek-yerleştirme döneminde öğrencilerin tercihine sunulacak ve böylelikle 2008 öğrenci yerleştirme işlemi tamamlanacak.