Hamidiye Okulunda yaz tatili bitti, Ustalar işbaşı yaptı. Yıllarca onarımı yapılması beklenen bir dönem güçlendirme maliyetinin yeni yapı maliyetinin üstünde olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yıkılıp yeniden yapılması teklif edilen okulda çalışmalar yaz döneminin bitmesi ile başlayabildi.

Hasarlı raporu verilerek 13 yıldır çürümeye bırakılan Hamidiye Okulu'nda yenileme çalışmalarına okulların açılmasıyla geçilebildi. Yaşanan depremlerin ardından okulun eğitim ve öğretime uygun olmadığı için öğrencileri Hikmet Akın ve Şehit Teğmen Uğur Altan ilköğretim okullarına nakledilmişti. Ancak okulun boşaltıldığı günden buyana okulda herhangi bir çalışma yapılmazken, yenileme çalışmalarının okulların yeni eğitim öğretim yılının açıldığı zamana denk gelmesi neden yaz döneminde başlanmadığı yönünde eleştiri konusu oldu.

13 yıldır çürümeye terk edilen okulda çalışmaların bitirilerek ikinci yarıyıl başlamadan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. Uygun bulunması halinde de Hamidiye Okulu 13 yıl aradan sonra ikinci yarıyıl ile birlikte kendi öğrencileri ile ders başı yapacak ve okulları kapalı olduğu için farklı okula gitmek zorunda kalan yüzlerce öğrencide kendi okullarına kavuşabilecek.

 

Haber; M.YILMAZ