Düzce’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Kültür Merkezi'nde Düzce Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti.

Kutlama programına, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, kürsü konuşmaları ile sürdü.

"Yeni öğretmen modeli bir Mustafa Kemal modelidir"
Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapan Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Cambaz, "Yeni öğretmen modeli bir Mustafa Kemal modelidir. Onun dün kara tahta önünde başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şurunda olmaktır." diyerek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

"Öğrencilerime çalışkan ve mert olmalarını öğütledim"
Emekli öğretmenlerin de unutulmadığı programda konuşma yapan emekli öğretmenlerden Emel Sevinç, şöyle konuştu: "Ben öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklere sevgiyle yaklaşmayı, güzel yurdumuzu sevmelerini, çalışkan ve mert olmalarını öğütledim."

"İnsanlığın kendini geliştirmek için keşfettiği en etkili vasıta eğitimdir"
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, çocukların ve gençlerin kişilik ve temel karekterlerinin gelişmesine katkıda bulunan böylece onların hayat kalitesini belirleyen, milletlerin ise kaderini şekillendiren unsurların başında eğitimin geldiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Mustafa Kemal'in 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacak.' sözü çok önemlidir. İnsanlığın kendini geliştirmek için keşfettiği en etkili vasıta eğitimdir. Bütün modern ve gelişmiş toplumlarda eğitim basit bir hizmet alanı değil, toplumların geleceğini belirleyen bir varoluş meselesine dönüşmüştür. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Yeni öğretmenler yemin etti
Şehit olan ve vefat eden öğretmenlerin de anıldığı program, öğretmenlik mesleğine yeni adım atan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti. Yeni öğretmenler etik, ahlaklı, dürüst ve Atatürk ilkelerine bağlı birer öğretmen olmak için ant içtikten sonra bu yıl emekli olan öğretmenlerse, tek tek sahneye çağrılarak bu onurlu mesleğe senelerini vermiş olmaları sebebiyle Vali Zülkif Dağlı’dan teşekkür belgelerini aldı.

Öğretmenler Günü olması dolayısıyla Düzce ili genelinde tüm okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler protokolün elinden hediyelerini aldı.

Haber: C . ÜSTÜNER