Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına video konferans yöntemiyle bağlanarak başlattığı “Okuryazarlık Seferberliği” için 81 ilde yeni dönem hazırlıkları başladı.

Seferberliğin 11. Dönemi 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nde başlayacak ve 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı boyunca devam edecek.
Geçtiğimiz yıl Düzce’de okuma-yazma bilmeyen bir çok vatandaşı okul sıraları ile buluşturan seferberlik kapsamında 2 binin üzerinde kişinin okuma-yazmayı öğrenme hayali gerçek oldu.

Düzce Valiliği tarafından yeni kayıt dönemine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, özellikle otobüslere binerken ve hastanelerde en çok ihtiyaç duyulan okuma bilgisinden mahrum  kalınmaması için okuma-yazma bilmeyenlerin kurslara yönlendirilmesi istendi.

Açıklamada, Düzce’de il, ilçe, belde, mahalle, köy ve köy altı yerleşim yerlerinde örgün öğrenim çağı dışına çıkmış, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespiti ve bu kişilerin kurs başvurusu yapmasının sağlanması çağrısı yapıldı.

Öte yandan Okur Yazarlık Belgesi olan veya 3, 4 ve 5. sınıflarda eğitimini terk ederek ilkokul öğrenimlerini bitirmemiş 15 yaş ve üstü vatandaşlar, yetişkinler için açılan II. Kademe Kurslara katılarak ilkokul diplomasına denk belge alabilecek.Kurslara katılım için vatandaşların köy veya mahalle muhtarlığına, ikametine en yakın okul müdürlüğüne ya da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

Haber: H. GÜRSOY