Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora yapan ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi yerleştirme programı’na Kabul edilmiş öğrencilerden oluşan grup, Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından karşılanan öğrencilere Üniversite tanıtıldı ve ardından Düzce’nin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

Öğrencilere Üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Şerifoğlu, Düzce’de üç fakültede eğitim ve öğretim verildiğini belirterek önümüzdeki yıl fakülte sayısının 5’e çıkacağını belirtti.

Fen edebiyat fakültesine bu yıl ilk kez öğrenci alınacağını belirten Şerifoğlu, Kimya ve Matematik alanlarında bu yıl öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamayı planlıyoruz, Mühendislik Fakültemizde ise kuruluş kanunu çıktı, Öğretim kadrosunu tamamlayabilirsek önümüzdeki yıl bu fakültemizde de eğitim ve öğretime başlamak istiyoruz dedi.

Rektör Şerifoğlu Mühendislik fakültesinde, Bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği elektrik- elektronik mühengisliği, endüstri mühendisliği, makine mühendisliği ve mekatronik mühendisliği bölümlerinin kurulduğunu da belirterek öğretim kadrosunu yıl içinde tamamlamak ve seneye öğrenci almak istiyoruz dedi.

Düzce Merkez’e Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurulacağını da açıklayan Şerifoğlu Bu okulumuzu çok önemsiyoruz çünkü orta yaşın üstündekiler için bir Sağlıklı yaşam şehri kurma projemiz var. Burda yaşayanlara hem personel temin etmek hem de sağlık hizmeti sunmak, istiyoruz dedi.

Şerifoğlu sunumunun son bölümünde 20 mayısta ihalesi yapılarak inşaatına başlanan Mühendislik Fakültesi binası ile Yeni Rektörlük Binası ve Fen Edebiyat Fakültesi binalarının projelerini tanıttı.