Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Kardeş Okul Projesi” bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dağlı, projedeki amacın Doğuda ya da herhangi bir yerdeki okula yardım gönderip sosyal medyada paylaşıp ‘yaptık’ demek olmadığını belirterek, projenin devamlılık esasına göre yapıldığını kaydetti.

TEOG Sınavı’nda Düzce’nin ilk defa Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyleyen Dağlı, Düzce’de eğitim alanında hali hazırda devam eden projelerin az da olsa bir farklılık oluşturduğuna işaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit projeyi maddi olanaklara sahip okulların imkansızlıklarla mücadele eden okullara desteğinden ziyade okulların arasında sosyal paylaşımların, fikir ve yöntem alışverişinin yapıldığı ve ortak birtakım etkinliklerin yapıldığı bir proje olarak ifade etti.

Yaklaşan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) değinen okul müdürlerine yapmaları gerekenleri ifade etti.
“Ortaokullarda Fen Bilgisi dersinde ikinci dönem konular ağır. Öğrencilerimiz konuları tam kavrayamamış ya da öğretmen arkadaşlarımız konuları yetiştirememiş olabilirler. Fen Bilgisi öğretmenlerimizden bu konuda biz fedakarlık bekliyoruz. Fırsat buldukça bu çalışmalarımıza ağırlık verelim. Hedefimiz Düzce’mizi sınavlarda hak ettiği noktalara ulaştırmaktır. Lisans Yerleştirme Sınavı için öğretmenlerimizin akıllarından sınavı çıkarmadan hareket etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizi hazırlayalım.”

Toplantıda Kardeş okul projesi tanıtım videosu izlendi.  Kardeş Okul Projesi” bilgilendirme ve değerlendirme sunumları yapıldı.