15 Şubat 2021 tarihinde köy okullarının tüm kademeleri ve tüm bağımsız anaokullarında yüz yüze eğitim başladı. 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

HAFTADA EN FAZLA 24 SAAT OLACAK

Liselerde 1 Mart itibarıyla 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçilecek. Lise son sınıflarda 1 Mart itibarıyla yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak, haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacak.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim ana sınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek. Özel eğitim okulları ve sınıfları, özel gereksinimli öğrenciler için de aynı tarihten itibaren yüz yüze eğitim vermeye başlayacak.

GELMEYEN ÖĞRENCİLER DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

Tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında 1 Mart'tan itibaren ise haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçecek. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yüz yüze eğitime geçmeye hazırlanan il genelindeki okul yöneticileri ile bir araya gelerek okulların son durumu ile ilgili bilgi aldı. Yiğit, okullarda dezenfeksiyon, temizlik ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının, maske, mesafe ve hijyen konularında titiz davranılmasının önemine vurgu yaptı. Okul girişlerinde ve koridorlarda mutlaka dezenfektan bulundurulması, sosyal mesafenin ayarlanması için okullarımızda gerekli düzenlemelerin yapılması, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin geliş ve gidişlerinin titizlikle takibinin yapılması konularına değindi.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Herhangi bir olumsuzluğa neden olmamak adına da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda açılan tüm okullara dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırıldı. Halk Eğitim Merkezlerinde yıkanılabilir ve tek kullanımlık maskeler üretilerek okullara teslim edildi. Yiğit, salgın hastalık sürecinde büyük bir özveri ile çalışarak 1.000.000 maske üreten Halk Eğitim Merkezi müdürlerine de teşekkür etti.

‘GEREKLİ TAKİBATI YAPIN’

Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, EBA üyeliklerinin aktifleştirilmesi, ders takiplerinin yapılması, EBA Akademik Destek Programının tüm öğrencilerimiz tarafından takip edilmesi, genel tekrarla derslerin sistemli bir şekilde yürütülmesi, dezavantajlı öğrencilerle ilgili gerekli destek çalışmalarının yapılması yönünde hatırlatmalarda bulundu.

Ayrıca il müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Başarıya Bir Adım, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi, Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda kitap okuma projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yiğit, projelerin okullarımızda uygulanması noktasında okul yöneticilerinden destek beklediklerini dile getirdi. TÜBİTAK VE TEKNOFEST için okulların proje üretme gayreti içerisinde olmaları ve bu konuda motive etmelerinin önemine değindi.

Öte yandan 15 Şubat tarihinde Düzce’de yüz yüze eğitime başlayan okullardaki öğretmenlerin aşı tanımlamaları sistem üzerinde yapıldı. Yiğit, salgın hastalık sürecinde aşılamanın önemine değinerek tüm öğretmenlerimizin aşılama için hassasiyet göstermelerini istedi.