Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012- 2013 eğitim-öğretim yılı hazırlık ve genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Adnan Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Eğitim Denetmenleri, ilgili kurum müdürleri ve okul idarecileri katıldı.

Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, sırasıyla İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, İl Emniyet Müdür Vekili Osman Tuna eğitimle ilgili devam projeler ve yeni eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Milli eğitim müdürü Murat Yazıcı, Düzce’de 2012- 2013 eğitim öğretim yılına 23 okul öncesi, 167 ilkokul, 40 ortaokul olmak üzere 339 okul, 3 bin 50 derslik, 3 bin 876 öğretmen ve 67 bin 400 öğrenci ile başlayacaklarını bildirdi.

SBS ve YGS yıllara göre il sırlamaları hakkında bilgi veren Yazıcı “SBS sıralamamız geçmiş yıllarda 41-37-41 şeklinde devam ediyor, bu yıl henüz açıklanmadı. Ancak bizim beklentimiz 35-40 aralığında bir rakam.YGS İl sıralamamız da bir aşağı iniş bir söz konusu. Bu sene 60-65 aralığında bir rakam beliyoruz.”dedi.

 Yazıcı, 14 proje devam ettiğini ve 3 okul öncesi, 3 ilköğretim ve 2 ortaöğretim kurumunun da yapımının sürdüğünü sözlerine ekledi.

 İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, konuşmasında okullarda yürütülen  “Beyaz Bayrak Projesi”,İl Emniyet Müdür Vekili Osman Tuna da “Okul Polisliği”, “Güvenli Okul, Güvenli Yol” Kırık Karne Ve Kırık Kalp” projeleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda Vali Adnan Yılmaz mevcut projelerin devam edip etmeyeceğini sordu. Yılmaz’a, mevcut projelerin devam ettiğini ve yenilerin de ekleneceği bildirildi.

Kurum müdürlerinin Sunumların uzun sürmesi salonu dolduranların sıkılmasına neden olurken, kimi okul idarecilerinin de uyukladığı görüldü.
Kurum müdürlerinin ardından konuşan Vali Adnan Yılmaz, yeni eğitim yılında idarecilere bayrakların mevzuata uygun kullanılması, Okulların çevre ve mahalle halkıyla bir bütün olması ve ihtiyacı olan çocuklara yardım edilmesi gerektiğini konusunda talimat verdi.
İhtiyaçlarımızı Birlikte Çözmeliyiz

Yılmaz, “2012-2013 eğitim öğretim yılında okulları açarken pırıl pırıl şanlı bayrağımız göndere çekilecek. O bayrakların yepyeni ütülü bayrak kanuna uygun kullanılması size bize öğrencilerimize yakışır. Şayet bu konuda eksiğimiz varsa ilçe kaymakamlarımız bayrak gönderdik. Yoksa da milli eğitim müdürlüğümüzden ve valiliğimizden temin etmeniz mümkün. Bayraklarımız mevzuata uygun, okullarımızda dalgalanmalı. Okullarımız çevre ve mahalle halkıyla bir bütün olmalı. Varsa ihtiyaçlarımız birlikte çözmeliyiz. Eğer bir sorumuz varsa ilgisiz kalırsa vebali yöneticilerimizindir. Eğer yöneticilerimiz bizlere iletiyorsa biz yapmıyorsa bu vebal bana da aittir. Şuna emin olmalıyız ki, gerçek ihtiyaç ve önceliklerimizi gidermek için çaba gösterirseniz ben her zaman sizlerle beraberim. Hiçbir kaynak sıkıntımız yoktur. Devletimiz yarını emanet edecek çocuklarımıza her türlü fedakarlığa hazırdır, bunun mazereti de yoktur. Biz sizin emrinizdeyiz. Sorunsuz bir yarın elde etmek için süreklilik arz eden bir çalışmamız olmalı. Her zaman pırıl pırıl huzur içinde her zaman evine gidiyormuş gibi ikinci evleri olmalı, sizler ve öğretmenlerimizde anne baba gibi olmalı. Eğer bir ihtiyacınız varsa mili eğitim müdürü de bana ulaştırsın. Okullarımıza ihtiyacı olan çocukları varsa lütfen sessiz ve sedasız sizlerle birlikte onun yüzünü güldürürüz. Biz devlet olarak kucaklayan bir devletiz. Bu il de kucaklayan bir il.”diye konuştu.

Sizin İçin “Yok Yok”
Düzce’nin eğitimde hak ettiği yere gelmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz,  mevcut projeleri desteklediğini yeni projelere de hazır olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, “Ben sizin emrinizdeyim. Nerede bir sıkıntınız varsa lütfen milli eğitim müdürüme vali yardımcıma iletin. İl ilçe fark etmez koşarım. Sizin için “yok yok”. Düzce eğitim öğretimde hak ettiği yere gelmelidir. Düzceliye bu yakışır. Düzceli çalışkan, gayretli ve ufku geniş. Düşünce kültürünü geliştirmeliyiz. Mevcut projelerin hepsini destekliyorum ve takipçisiyim. Yeni projelere de varım. Kucaklayan bir idare ve yönetim göreceksiniz.”dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR