Düzce Üniversitesi başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının, üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesine yönelik olarak TÜBİTAK tarafından başlatılan 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında başarılı bulunan üniversite ve firmalara belgeleri törenle takdim edildi. Program kapsamında destek almaya hak kazanan Düzce Üniversitesi ve iş birliği yaptığı firma MİKROM A.Ş. , belgesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.



"Sanayi Doktora Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler için TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı. Düzce Üniversitesi’ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş temsil ederken, Mikrom A.Ş.’yi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yıldız temsil etti.

TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamında, 33 farklı üniversitenin 77 firmayla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı. Düzce Üniversitesi’nin MİKROM A.Ş. ile yaptığı iş birliği projesi desteklenmeye layık görüldü ve başarı belgesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Mikrom A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yıldız’a takdim edildi.

Haber: C.ÜSTÜNER